like this blog?

Friday, June 18, 2010

sepintas lalu


salam kepada pembaca yg masih setia :D

haih, sem 3 dah nak masuk. Lagi beberapa minggu je, tapi confirm masa tu berlari, bukan merangkak dah. Sebabnya cepat gilaa berlalu wey. Rasa nak duduk kat rumah lagi lepak2. HAHA

Tiba2 aku teringat balik masa sem 2 la kan. Ape dah jadi, macam2 kot :')

JANUARY
1. Masa memula bukak sem 2 tu memang semangat la kan. Kawan2 pun makin rapat makin ngam makin bestt.

2. Ada 2 birthday celebration untuk aku. Woaa best okay. 1st celebrated dengan family & kawan baik kat Secret Recipe. 2nd tu kena function kaw2 dengan my best buddies. Malu wey HAHA. Pastu satu kelas DPA 2D nyanyi lagu HAPPY BIRTDAY untuk aku. Terharu sangat, thanks dear :')

3. Prepare untuk celebrate birthday Akma, memang sampai malam2 kena tahan pak guard sebab cari barang untuk dia, hehe. Then tengah malam memekak celebrate birthday dia sampai ada yg protes. Like i care? Haha. Sangat bestt. Iloveyou Akma :D

FEBRUARY
1. Hurm takde yang menarik sangat. Tapi aku terlibat untuk latihan Debate Convention kat Uitm Shah Alam seminggu. Memang masa tu aku terpaksa korbankan mid term break =.= tapi ape pun sangat best okay sebab pendebat semua dah macam keluarga walaupun baru je kenal :)

MARCH
1. Huhu ni bulan yang sangat menguji kesabaran aku. Memula aku sakit perut sebab doktor kata kurang asid. Ape benda tah? =.=

2. Lepas tu aku dapat sakit mata dari roomate aku. SEKSA tahu? 2 minggu lebih aku takmasuk kelas. Aku datang pun untuk amek test dengan presentation je. Sangat merana derita la wey :( .Sampai masuk emergency case sebab MATA BERDARAH haha. Lepas tu, aku balik la rumah selama seminggu.

3. Banyak kelas tertinggal. Semua tercicir. Banyak sangat takmasuk kelas. Serious wey kat U ni kalau tinggal kelas sikit memang payah. Ada test aku amek sorang2 =.=

4. Bulan yang sangat sibuk. Aku baru balik cuti je terus struggle untuk assignment berlambak2. Alhamdulillah ada 2 assignment kitorang dapat high marks. Yang assignment group aku yang subjek lain pun not bad, tak jauh sangat dengan the highest. So ada hikmah la kat situ kan :)

APRIL
1. Sebelum final, macam2 kerja gila aku & geng2 aku buat. Haha. Release tension la konon. Hampeh je. Snap pictures gilaa punye. Then celebrated aida punye birthday la kan. Suka aku tengok dia terkejut. Haha. Iloveyou Aida :D

2. Aduh. Final kot. Aku takut sebab banyak tak cover lagi. Terpaksa buat study marathon kat library. Aku dah cuak gila akaun aku jauh tertinggal. Nasib la ada N**** yang sehari suntuk ajar aku. Dapat la jugak catch up sikit walaupun sangat lambat. Thanks :))

3. Final yang macam ape jeeeee. Aku dah kata awal2 sangat teruk. Aku dah try buat sebaik mungkin tapi buat jela kan mane yg mampu. Then lamaaaaa lepas tu result pun keluar. HAHA aku dah agak. Aku dah kata. Aku takyakin. So ape pun, still Alhamdulillah :)

Apa lagi eh yang ada sem 2 ni ? Oh yeahhh.
Aku sangat la suka memanggil nama "KIN" kuat2. Kalau boleh nak satu UiTM Kedah dengar suara aku. HAHA bajet je aku ni. Maaf ye kin :)

So sekarang ni dah bulan 6, get ready jela nak masuk sem 3 ni. Dengan azam baru, berkobar2 ni wey. Sila bagi sokongan. Haha ececey :))

Okay la tu je aku nak merepek kat sini. Thanks for reading :)

10 comments:

  1. nanisyg.aku suke lah.kau suke buat karangan mcm nie.mksd aku,benda dh lepas.setiap nk masuk sem baru,mesty kau berbicara tentang sem lepas.heee.i loikee.moga kau lagi tabah ye menghadapi cabaran masa hadapan.gudluck nani! :)

    ReplyDelete
  2. haha,nani! aku pon byk gak kenangan sem lepas. ade manis pahit die :) tp utk sem 3 neh,aku da ade azam baru,aku nk cover balek sumer yg aku da ilg. yoshhhh !! jum kite usaha sama2 ye yunk? gambatte !!!! ~XD

    ReplyDelete
  3. amboi update ikut bulan haha

    ReplyDelete
  4. NANI ! kenape buat saya nangis lagi. HAHA ;)
    entry baru nani buat saya rewind balik memori yg dah di lalui.
    ade yg happy , ade yg sedih.
    tapi yg paling penting NANI ade di dlm nya.
    thanx honeyy (: <3

    ReplyDelete
  5. wahhh..
    sem 2 anda menarik !

    ReplyDelete
  6. anith : bila aku dah tua, boleh aku rujuk sini utk kenangan lalu. ececey hahaha :D

    nurul : yeayy mari sama2 kita bangun ehehe :))

    naz : haha bukan banyak pun :D

    kin : ure most wc babe~ hee sedih la pulak. :') syg mu la kin muah2 ;)

    epa : menarik la sgt. :D

    ReplyDelete
  7. semakin aktif dgn debat.engatkan cuti sem lps jeh
    rupenye bersambung2 lg huhu

    lps neh jerit name farah kuat2 ye.
    kompem smpai segamat dgr:))

    ReplyDelete
  8. frh : haha debat dah sebati sejak sekolah :)
    okay nanti aku buat, kalau kau takbalas, siap. hehe

    ReplyDelete
  9. haha. lawak je! tapi oke la kn. ade gak kenangan. ;)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

kata