like this blog?

Monday, April 20, 2009

happy birthday my darling yin ;

wah seronok gila dapat lepak2 dengan geng aku mengenakan cik nur farihin binti muhammad rozi aka yin. kat sini aku nak cerita kronologi dari perancangan sampai kemuncak, okey post mungkin agak panjang, terserah la nak bace ke tak ya :)

17 April 2009 ;














mula dengan perjalanan ke tempat keje teha kat 1901 cafe, petronas seksyen 7. nak bincang2 kat sane je memandangkan dia busy keje, pehh macam sardin. haha biase la kami kan sehati sejiwa sekereta. hee.














tengah tunggu teha ni, tibe2 bos die ade pulak, grrr. teha memang pandai menyelam sambil minum air, haha.














perancangan dicatat oleh cik dayah selaku setiausaha sulit 1.














cik dayah dibantu oleh syazlin merangkap setiausaha sulit 2.














lepas habis bincang2 ade yang beli hotdog set nak bawa balik. konon nak rase air tangan teha agaknye kot, haha.














sebelum meninggalkan lokasi, hee kate nampak cermin then faham2 sendiri la kan, cermin bawah kaunter pun jadi laa haha.

19 April 2009 ;














lepas ambil didie & linda, kami pergi rumah cik dayah. nak pakat2 buat kek untuk y
in. start dalam lebih kurang pukul 10.30 pagi then 1.00 petang kek pun siap, then balik pun lepas zohor & makan tengahari. sedap la ouhh dayah lauk2 hari tu. nanti buat lagi eh, hihi.














didie & aku saje nak menggedik nak merasmikan bergambar dengan kek untuk yin, hehe.














okey kawan2 ni laa kek yang kami buat khas untuk yin, mengancam jiwa menggoda selera kan ? jangan jeles, hihi.

20 April 2009 ;

hari yang ditunggu2 pun tiba.














pagi dalam pukul 8.45 lepas aku ambil didie, linda & teha, kami gerak rumah dayah sebab nak bahagikan dua tugas. kami pergi dengan 2 kereta dayah & aku. linda, faten, didie ikut dayah untuk uruskan lokasi kejutan. aku & teha jemput yin then nak pancing & alih perhatian dia konon la kan, hehe.


















9.30 pagi, dah sampai lokasi tasik bekas lombong kat seksyen 7, sunyi. aku dah berkias2 dengan teha. lepas yin buka satu kotak putih *sebenarnye kotak kosong. then konco2 aku datang dengan bawa kek & tepung. ape lagi, function yin ! haha yin kene tepung. jangan marah babe, sekali sekala kan, hehe. pastu lagu happy birthday pun berkumandang.


















babe, awak maintain lawa tau lepas kene make-up dengan tepung, nanti nak buat lagi la ye, hehe.


















yin tiup lilin konon, padahal takde api sebab angin yang kuat & nyaman. ala demo sudah la kan, hehe.














senyum kawan2, bukan senang nak kenakan yin ni, hee.














ape lagi, potong kek la, sedap tu. lapar pulak lagi, hehe.

























































































acara suap-menyuap kek. acara wajib ni untuk setiap kejutan, hehe.














then ape
tunggu lagi, makan la weyh lapar la ouh. tapi macam biase, snap2, hee.














ni namanye takde keje. dah terjumpe lingkaran nyamuk, then alang2 ade lighter, nyalakan terus la kan, bagi nyamuk takde, *padahal nyamuk memang takde pun. haha.






































































sementara tunggu domino's delivery pukul 11 pagi baru buka, ape lagi, sesi photoshoot yang merepek2 la kan, hihi. tepat jam 11 terus order pizza weyh, haha kelakar pulak awal gila.


















ni rupa dah penat+bosan tunggu domino's pizza. adoyai.















11.30 pagi, lepas setengah jam dijanjikan, pizza pun sampai. *pinjam rumah makcik dayah berdekatan dengan tasik tu sebab tak boleh deliver kat tempat awam. pehh lapar pulak, haha. okey ni kira set makan tengahri terus la kan, nyummy.














okey lepas satu jam makan merepek2 then dalam pukul 12.30 hari kami pun balik.

pehh memang best+meriah gila okey. aku sangat la excited. ni antara birthday surprise yang paling lama sebab sampai 3 jam + banyak makanan sampai tak larat nak melantak dah, haha.

wehhh babes, lepas ni kite plan pergi sunway lagoon pulak tau, sebelum kalian daftar matrix. okey, roger2.

sekian, habis dah, terima kasih sudi membaca. :)

18 comments:

  1. besnye jalan2.
    beznye makan.
    besnya hangout ngan membe.
    eheh

    ReplyDelete
  2. haha gila best :)
    da lame tak enjoy cmni :(

    ReplyDelete
  3. tna ; yeke ? nanti ade rezeki serbu tna pulak, hihi. tapi nanti semua busy dah. -.-'

    ReplyDelete
  4. besday gurl 2 comel laa.
    hee.

    ReplyDelete
  5. lpas nie aku pon nk smbot besday kat lombong jgk ar..
    huahuahua

    ReplyDelete
  6. dLa ; bukan takat comel tapi genius :)

    ReplyDelete
  7. arezeam ; haha sambut la kau sorang2 :P

    ReplyDelete
  8. dian ; bestnye jadi kawan kami, haha :)

    ReplyDelete
  9. wahh, dulu mase smbt 4 awam 5
    main baling baling sambal
    lagi rockk!

    ReplyDelete
  10. seronok la tgk gmbar2 bykbyk ;)
    sume nmmpak remaja da bwk kete pegi jln2
    da tayah nek tren hehe

    ReplyDelete
  11. ahaha kte igt lg kwn kte,
    yin ngan linda..haha
    derg igt kte ke x..ish3
    befdei yin!!

    ReplyDelete
  12. aspaa ;

    haha tau xpe ! agi best dgn nila & sambal xley bla :D

    ReplyDelete
  13. para ;

    eksperesi gambar senang sikit dari nak buat ayat, hehe, yaa tp tren still x dlupekan hihi :))

    ReplyDelete
  14. shs ;

    diorang ingat lagi laa, hee :))

    ReplyDelete
  15. fezal ; memang best sampai nak gila haha :D

    ReplyDelete

kata