like this blog?

Thursday, June 11, 2009

keputusan muktamad ;









akhirnye aku dah tau mane arah tuju aku.
dah takde kabur2 dah.
syukur alhamdulillah, aku ditawarkan tempat d UiTM.

kod program :
AM110
diploma pentadbiran awam
fakulti sains pentadbiran & pengajian polisi

kampus :
UiTM sungai petani, merbuk, kedah.

yang lain2 same jela kan takyah mentioned kat sini la ehh.

aku terlampau gembira weh. teruja. sangat bersyukur.
cuba kau bayangkan ape perasaan aku bile ;

matrix PST : dukacita anda tidak berjaya
UPU : dukacita anda tidak berjaya
politeknik : dukacita anda tidak berjaya
rayuan matrix : dukacita anda tidak berjaya
matrix PDT : dukacita anda tidak berjaya
rayuan UPU : sukacita anda ditawarkan blablabla.

ape perasaan ? aku hampir putus asa semua tak berjaya.
tapi aku percaya ade rezeki, ade hikmah.
aku selalu berdoa, ape yang aku dapat lepas ni,
itu yang terbaik untuk aku.
sesungguhnye Allah tahu ape yang terbaik untuk hambaNya.
aku tak sia2kan peluang ni, aku terus setuju.

aku tau ade sesetengah orang macam tak puas hati.
hanye sebab orang2 tu dapat poly. aku dapat uitm.
kenape? kau taktau yang aku menangis2 tak dapat memane langsung.
sedangkan ade yang lagi teruk pun boleh dapat.
ade kau mengerti ? takde, kau hanye cakap sabar. tu je.
tapi aku reda je, aku yakin tiap orang lain rezekinya.

tapi ,

tetibe aku dapat tawaran untuk rayuan.
kemasukan ke politeknik shah alam.
jurusan kejuruteraan awam. ouh.
tapi aku dah nekad, aku tinggalkan bidang yg aku minat.
lepas ni aku target, cita2 kedua aku, seorang peguam.

doakan la ye kawan2.

terimakasih yang tak terhingga buat kawan2 aku semua.
terutame sahabat aku ;
yintehadayahsyazlindidielindatnamizah & lain2
yang selalu bagi sokongan & dorongan.

kepade muhammad hazim,
kau pulak memang bertuah, keajaiban memang2 berlaku kat kau.
3 tawaran sekaligus kau dapat, tahniah.

nani, tebus balik kegagalan kau, :)

22 comments:

  1. botol3,
    len org len rezeki..
    org yg byk sabar,
    byk la rezeki dia..
    haha
    tp aku ttp x puas ati ngan ko,
    sbb..
    ko dpt uitm,
    tp aku x dpt..
    huahuahua

    ReplyDelete
  2. nani , alhamdulillah
    sume nie berkat kesabarankn
    tuhan dh beri kite rezki
    & skrg mase untuk buktikan kite juge mampu berjaya
    gud luck untuk nani

    ReplyDelete
  3. ahh.
    dpt uitm kedah?
    congrate.
    merantau tmpt org la nie t.
    hehe.

    stdy toi2 oke.
    chaiyok! chaiyok!

    ReplyDelete
  4. waahh merbok ohh gile ahh.
    tahniah2 :)

    ReplyDelete
  5. ohh yehh ramai gile gak mmber kite dpt uitm merbok :)

    ReplyDelete
  6. arezeam ;

    ahaha ciss kau memang
    aku tak puas hati kau dpt engineering
    ahahahahaa ;pP

    ReplyDelete
  7. lya ;

    betul tu, memang kesabaran berbaloi laa
    thanks babes , anda juge yaa ;)

    ReplyDelete
  8. dLa ;

    hehe agak aa jadi perantau,
    thanks sis :))

    ReplyDelete
  9. farah ; tempat kau dulu mehh hehe ;)

    ReplyDelete
  10. congrate..
    kos ko blaja pasal pew

    ReplyDelete
  11. nurul ;

    thanks, pasal pentadbiran laa, perundangan, politik, polisi, banyaak aa sebab bidang die sngat luas :)

    ReplyDelete
  12. wahh.
    tahniahh utk andaa!
    ku tumpang gumbira.
    ggl sekali ta brmkne ggl selamenyee.
    :D
    snyum sukmo uhh.

    ReplyDelete
  13. whoaa!tahniah yunx!:)) jage diri ye kat sane.

    ReplyDelete
  14. waaaaahh future lawyer, bukan lawyer uruk ye! ;)

    ReplyDelete
  15. congrats!uitm?wow:D..best,semoga anda berjaya:D
    and jgn lupe dah berjaya tu,blnje2 la org kt sini!jk:D

    ReplyDelete
  16. lm10lionel messi fan ;

    ahahaha ingat laa saye jugee
    thanks anywayy :)

    ReplyDelete

kata