like this blog?

Tuesday, December 21, 2010

cerita kawin saya

haii haii hello. haha terkejut tak tengok tajuk kat atas? bile weii? kat mane? dengan sape ni? mesti korang rase macam nak lempang je aku ni kan kan kan sebab tak jemput korang. tak pun ade rase nak tacing tak? sampainye hati tak jemput kawan sendiri. haha LOL. hey hey relax relax. aku baru nak masuk 20. tunggu aku habis master dulu laa baru korang tengok aku same macam tajuk di atas ye. pasti jemput punye. ni calon pun takde camane? hihi :D

okay hari ni di malam yang indah lagi bosan aku nak merepek merapu kat sini. macamane boleh muncul bab2 kawin ni? ni gare2 lepas borak2 dengan ummi la pasal beza kawin dengan orang dulu2 dengan orang sekarang. sangat teramat bezanye tuuuu. pergh! haha. bukan gatal okay. jangan salah faham, saje nak kongsi cerita. ni untuk mase depan. cewah haha. tolong doakan aku habis belajar dulu baru boleh kawin. ;)


okay mari lihat sudut2 kawin aku lebih kurang 10 tahun lagi ;

1. kad kahwin ;
oh kalau boleh aku taknak buat kad kawin. print kaler2 je. jimat duit takpayah gune kos orang luar. kite boleh print sendiri. design sendiri. kertas sendiri. haha. sebab ape tak buat kad kawin yang lawa2 wangi2 tu? hoii serious membazir i tell you. satu kad dah berape ringgit. boleh buat bende lain tau. dari buat kad gune kad keras tu berape banyak pokok ditebangkan?! save our trees people. hihi. bayangkan la bukannye korang simpan pun kan? confirm buang punye la. letak bersepah2 lepas tu. aku gerenti sebab kat rumah aku pun macam tu. haha kesian. ummi lagi sempoi dia kata "kaklong nanti kawin takpayah buat kad la, telefon je jemput datang" haha my mommy is so cool! ;)

2. bersanding ;
ummi cakap nanti kalau aku nak kawin takpayah bersanding. lepas nikah, buat kenduri doa selamat je. jamu orang datang. sekarang pelamin mahal same macam nak bayar ansuran kereta BMW wokk! haha kalau kau mampu takpela. aku mampu tak mampu, no no no. simpan duit tu buat bayar beli rumah ke, kereta ke, bil telefon ke, buat makan ke, nyummy! hihi. kan lagi berbaloi. orang kate takpayah grand2 asal meriah cukup. wahhh kemain kau! haha.

3. photoshoot ;
sekarang musim orang upah cameraman buat video segala. amek2 gambar untuk buat album kenangan. wah bestnyeee. tapi tengok tu dah amek kos lagi. tu dah beratus2 nak dekat ribu pun ade tau. ape kate aku nak adik aku atau sedare aku yang ramai berbakat amekkan gamba gune camera sendiri je. alaa diorang pun not bad dalam graphic2 ni so okay la kan. you see, betape berganda2 jimatnye! haha. me loikeee. :))

4. mak andam ;
haa tengok. selalu orang kawin kene upah mak andam lagi. sorang mak andam dah berape ratus. kekadang bukannye mak andam tu pandai mekap pun. harap je glamer. kang takpasal2 muka aku macam opera cina dah. haha. boleh tak kalau kawin takpayah mekap tebal2? i hate make up! seriously. rase macam ade bende melekat kat muke dan rase nak garu2 geli2. haha ade jugak spesies macam aku ni eh? nak buat macamane. dah aku tak suke mekap. aku suke natural. time kawin jela aku mekap. aku nak suruh sedare aku yang terror mekap gak buatkan. haha gle sempoii ;p

okay dah la aku takde idea la nak merepek dah. sebab aku takde teringin nak kawin sekarang so takboleh nak fikir banyak. haha. ape pendapat korang? gle kedekut kan? haha bukan kedekut ye kawan2. ni namanye berjimat cermat. tau tak betape susahnye duit nak cari sekarang? sekarang sume pakai duit oiii. so berjimat selagi boleh berjimat haha. walaupun kawin sekali seumur hidup. yang penting berkat :)

PS kalau betul2 jadi ni, korang jangan segan nak datang kenduri aku tau, datang jugak! hehe. semua masing2 punye taste laa kan. ikut suke :)

6 comments:

  1. hehe.gila cool kau nani.wajeb jemput aku!tau tau.

    ReplyDelete
  2. cayalah nan...
    ak tggu kad drimu...

    ReplyDelete
  3. nnt kau kawen,
    aku jd photographer..
    mau????

    ReplyDelete
  4. ika ; hehe okay insyaAllah :)

    azim ; nakkkkkkkk :D

    ReplyDelete
  5. haha..i like you..!!
    ko nak makeup pass kat aku je..aku leh buatkan..
    nak cameraman extra aku pon blh jadi..huhuhu..~~

    ReplyDelete

kata