like this blog?

Thursday, November 3, 2011

Sugar Glider

Hello everyone? How are u today? Okay tengok post kat atas memang semua orang tahu la kan saya nak cakap pasal sugar glider. Entry ni patutnya dah lama buat tapi apakan daya sibuk je memanjang. Padahal sibuk buat apa pun tak tau la. Duduk rumah memang lepak habis. Makan, tengok tv, online, tengok movie, tdoooo! Haha :D 

Apa sugar glider ni? Sugar glider ni sejenis haiwan exotic yang terdapat di Australia dan Indonesia asalnya. Tapi macam yang sedia maklum, Australia satu negara yang tak mungkin la bagi export haiwan sesuka hati kan. So kemungkinan besar datangnya dari Indonesia. Tapi bagi aku sekarang ni takdela dari Indonesia sangat pun, Malaysia pun ada tau! Yela sejak dah beranak pinak sugar glider ni. Hehe. Sugar glider ni haiwan yang sangat jinak, aktif, bijak, manja dan comel. Memang la comel dengan mata bulat besar. Wee.

So disebabkan ia haiwan yang comel, dan saya pun bakal grad tak lama lagi, jadi beli la sugar glider ni sebagai tanda kenangan oleh pakcik saya *wah ayat poyo* - *bukan pakcik sebarangan okay haha*. Sugar glider ni dibeli di Penang, berharga RM260 seekor. Termasuk cage blablabla segala accessories dan makanan segala bagai, jadi la RM500++. Sugar glider ni dibeli masa final exam 4 October 2011 merangkap final semester saya untuk tamat diploma. Hihi. Umur baru 2 bulan masa ni. 

Nak cerita panjang pulak kan. So korang yang celik IT ni sila la google kalau nak tau lebih lanjut apa dia menatang kecik nama Sugar glider ni. Hehe. Last but not least, nak tunjuk gambar sugar glider saya yang bernama Eureka. Happy Viewing! :)



















So korang dah tengok comel tak? Kalau tak jatuh hati tak tau la. Hehe. Harap Eureka boleh hidup semaksimum mungkin. Paling lama kalau dia dijaga dengan betul InsyaAllah 15 tahun. Doa2kan la eh. Sekarang tengah dalam proses nak cari partner dia yang male pulak. At least dia ada teman and beranak pinak. Wee. ;)

Ok la, thanks for reading! :)

4 comments:

  1. i mcm nak beli tapi mase tu dah confirm nak pegi uk, so nanti takde sape nak jage :(

    ReplyDelete
  2. shazzy ; hehe tu la commitment kena tinggi :D

    ReplyDelete
  3. Naniiiii, comelnyaaaaaa. Nak bela jugak! :D

    ReplyDelete
  4. dian ; hehe boleh2. beli cepat :D

    ReplyDelete

kata